Drank en horecavergunning verenigingen of instellingen

Wilt u alcohol schenken in uw club- verenigingsgebouw of buurthuis? Dan heeft u hiervoor een vergunning nodig. Deze vergunning vraagt u schriftelijk aan. Heeft u al een drank- en horecavergunning, maar wijzigt de  inrichting van het pand of zijn er wijzigingen met betrekking tot de leidinggevenden, dan geeft u deze wijziging(en) door. U kunt hiervoor onderstaande formulieren gebruiken, of dit digitaal melden met uw DigiD. Voor de behandeling van een aanvraag betaalt u kosten. Kijkt u hiervoor in de legesverordening/tarieventabel op overheid.nl

Wijziging van het pand doorgeven met uw DigiD>

Wordt uw verenigingsgebouw gebruikt voor andere activiteiten of door andere verenigingen en wordt hierbij alcohol geschonken?

Kijkt u hier dan even of dit toegestaan is>

Diploma’s drank- en horecavergunning

Op een drank- en horecavergunning staan personen vermeld die in het bezit zijn van een diploma sociale hygiëne. Diploma’s worden tegenwoordig geregistreerd in het Register Sociale Hygiëne (hierna: Register). Begin 2017 is de lijst met diploma’s die kunnen worden opgenomen in het Register aangepast. Veel oude diploma’s zijn vervallen.

Mensen met een oud diploma kunnen het nieuwe diploma Sociale Hygiëne aanvragen, zodat het diploma opgenomen kan worden in het Register. Het oude diploma moet wel voldoen aan bepaalde eisen. Voor deze eisen en of u in het register staat, kunt u kijken op de website www.svh.nl

U kunt dit doen tot 1 mei 2018. Wanneer u na 1 mei 2018 niet in het register staat, dan moet u opnieuw examen doen.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan even contact op met het verenigingsloket. Dit kan via telefoonnummer 14 0172 of via de mail verenigingsloket@nieuwkoop.nl.

Top