Drank en horecavergunning commerciële instellingen

Wilt u een horecaonderneming starten en gaat u hierin alcohol schenken? Dan heeft u hiervoor een vergunning nodig. U kunt de vergunningen die hiervoor nodig zijn schriftelijk aanvragen met onderstaande formulieren. 

Wijzigingen

Heeft u al een drank- en horecavergunning, maar wijzigt de inrichting van het pand of zijn er wijzigingen met betrekking tot de leidinggevenden, dan geeft u dit door aan de gemeente. U kunt daarvoor onderstaande formulieren gebruiken.

Wijziging van het pand doorgeven met uw DigiD >

Speelautomaten

Wilt u speelautomaten plaatsen, dan heeft u een vergunning nodig. U kunt de vergunning aanvragen met het onderstaande formulier.  

Bibob

Wanneer u een nieuwe exploitant bent in de gemeente en u vraagt een drank- en horecavergunning aan, dan vult u ook de Bibob-formulieren in en stuurt deze mee. Dit betekent dat u bij uw vergunningaanvraag inzicht geeft in uw financiële administratie, de eigendomsverhoudingen in uw bedrijf, het personeelsbeleid en de herkomst van uw vermogen. Als uit de ingeleverde informatie onvoldoende duidelijk wordt of er sprake is van een ernstig gevaar voor criminele activiteiten kan de gemeente uw dossier voor nader onderzoek doorsturen naar Bureau Bibob. Het Bureau Bibob kan uw integriteit onderzoeken.

Bent u al bekend bij de gemeente en vraagt u een nieuwe drank-enhorecavergunning aan en u heeft de afgelopen twee jaar geen Bibob-aanvraag gedaan bij de gemeente, dan vult u ook de Bibob-formulieren in en stuurt deze mee.

Kosten

Voor de behandeling van de aanvragen worden kosten berekend. Kijkt u hiervoor in de legesverordening/tarieventabel op overheid.nl

Diploma’s drank- en horecavergunning

Op een drank- en horecavergunning staan personen vermeld die in het bezit zijn van een diploma sociale hygiëne. Diploma’s worden tegenwoordig geregistreerd in het Register Sociale Hygiëne (hierna: Register). Begin 2017 is de lijst met diploma’s die kunnen worden opgenomen in het Register aangepast. Veel oude diploma’s zijn vervallen.

Mensen met een oud diploma kunnen het nieuwe diploma Sociale Hygiëne aanvragen, zodat het diploma opgenomen kan worden in het Register. Het oude diploma moet wel voldoen aan bepaalde eisen. Voor deze eisen en of u in het register staat, kunt u kijken op de website www.svh.nl

U kunt dit doen tot 1 mei 2018. Wanneer u na 1 mei 2018 niet in het register staat, dan moet u opnieuw examen doen.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan even contact op met het ondernemersloket. Dit kan via telefoonnummer 14 0172 of via de mail ondernemersloket@nieuwkoop.nl

Top