Wat heeft mijn raadslid gedaan

Dit item is verlopen op 19-10-2017.

De bedoeling van ‘Wat heeft mijn raadslid gedaan’ is dat alle Nieuwkopers goed kunnen volgen aan de hand van een ‘politiek portret’ wat er in de gemeenteraad gebeurt.

Met ‘Wat heeft mijn raadslid gedaan’ krijgen raadsleden een gezicht en kunnen zij laten zien waar ze voor staan. Het profiel van een raadslid bevat publieke informatie over het raadslid, zoals een foto, naam, contactgegevens en de politieke kleur. De stemmingen van de raad worden overzichtelijk getoond. Het individuele stemgedrag van het raadslid is duidelijk zichtbaar in een grafiek en wat een raadslid heeft gezegd direct gelinkt naar de beelden van de vergadering.

Ga naar: ‘Wat heeft mijn raadslid gedaan’

Let op: de hoeveelheid stemmingen is niet hetzelfde als de aanwezigheid bij vergaderingen. Soms stemmen raadsleden niet over een voorstel of zijn ze in een vergadering niet aanwezig. Dit heet in ‘Wat heeft mijn raadslid gedaan’: 'niet aanwezig'. In de ene vergadering zijn er meer stemmingen dan in de andere. Als een raadslid toevallig afwezig was in een vergadering of een deel van de vergadering met veel stemmingen kan ten onrechte lijken alsof iemand veel vergaderingen afwezig was.

Top