Stappen met raadsleden én ouders 26 oktober

Dit item is verlopen op 29-10-2012.

Een informatieve kroegentocht in de gemeente Nieuwkoop op vrijdag 26 oktober om 19.00 uur uur in De Rank.

U heeft één of meer kinderen in de tienerleeftijd. Misschien gaan zij al uit in het weekend, in Nieuwkoop, in de buurt of ergens anders. Zo niet, dan zit dat er vast en zeker aan te komen, vroeger of later. Vraagt u zich wel eens af waar uw zoon of dochter naar toe gaat, in welke omgeving uw kind komt en daar meemaakt of mee kan maken? Dan nodigen wij u van harte uit mee te doen aan het initiatief om eind deze maand samen met ouders en raadsleden op stap te gaan in de Nieuwkoopse horeca.

“Stappen met raadsleden én ouders” is een actie om zowel ouders van jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar als raadsleden te informeren over verschillende aspecten van uitgaan in de gemeente Nieuwkoop. Doel van deze avond is om u een zo goed mogelijk beeld te geven van hoe het is om uit te gaan in Nieuwkoop en om meer inzicht te krijgen in wat de horeca-ondernemers, de gemeente en de politie doen, ieder voor zich en in onderlinge samenwerking.

Wat houdt het concreet in?

De voorlichtingsavond ‘Stappen met raadsleden en ouders’ vindt plaats op vrijdag 26 oktober 2012. Om 19.00 uur worden deelnemende ouders ontvangen in De Rank aan het Reghthuysplein in Nieuwkoop. Zij krijgen daar een korte algemene inleiding, om vervolgens naar de deelnemende cafés te gaan. De raadsleden en ouders bezoeken in groepen vier verschillende cafés. In elk café komt een onderwerp aan bod in de vorm van een presentatie van vijftien minuten. De onderwerpen zijn: alcohol/drugs&jongeren, uitgaan&geweld en preventie.

De vier oudergroepen gaan tegelijkertijd van start en bezoeken dus roulerend de presentaties. De verwachting is dat de groepen rond 22.00 uur terug zijn in De Rank, waar de avond gezamenlijk wordt afgesloten. Vanwege de logistiek beperken we ons tot cafés in Nieuwkoop en Noorden, maar de vraagstukken die aan de orde komen zijn vergelijkbaar met de andere kernen in de gemeente.

Waarom dit initiatief?

In de media is er veel te doen over alcohol en jongeren. Er verschijnen ook regelmatig berichten over uitgaansdrugs en uitgaansgeweld. Eenzijdige en beperkte informatie over uitgaan kan zorgen voor onrust en bezorgdheid bij ouders. Aan welke gevaren staan tieners bij het uitgaan bloot? En hoe reëel is de bezorgdheid van ouders? Objectieve informatie en een kijkje ter plekke geven een duidelijk beeld.

Aanmelden?

Bent u geïnteresseerd in ‘Stappen met raadsleden én ouders’? Meldt u zich dan uiterlijk 23 oktober 2012 aan door een email te sturen naar griffier@nieuwkoop.nl . Graag aangeven of u met 1 of 2 personen komt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en voor vervoer vanaf De Rank naar de cafés wordt gezorgd.  Het aantal plaatsen voor deelnemers is beperkt. De deelnemers ontvangen uiterlijk op 24 oktober een bevestiging en programma per email. Mocht de avond vol zitten, dan ontvangt u hierover ook bericht. Bij voldoende belangstelling wordt de voorlichtingsavond mogelijk later nog een keer gehouden.

Vragen?

Neemt u voor meer informatie contact op met Bart Buijks. Telefonisch is hij bereikbaar via 14 0172.

Top