Rondje Raad, Politieke Praat

Dit item is verlopen op 27-03-2009.
S336-0309-059 02 cd.jpg

Op 19 maart werd in het gemeentehuis in Nieuwveen een “Rondje Raad, politieke praat” georganiseerd. Het doel was deze avond was inwoners kennis te laten maken met het werk van de gemeenteraad en diende als startsignaal op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen kon op een informele manier kennismaken met de leden van de gemeenteraad.

De avond begon, in een volle raadszaal, met een korte film waarin inwoners op straat geïnterviewd werden. Gevraagd werd of mensen de politieke partijen in de raad kenden, namen van raadsleden wisten en wie er de baas is in de gemeente. Dit leverde vaak verrassende antwoorden op.

 

De burgemeester gaf in een korte presentatie aan hoe de gemeente werkt en dat niet hij de baas van de gemeente is, zoals veel mensen denken, maar dat de gemeenteraad dat is. Hij somde heel veel  kwaliteiten op, waarover een raadslid zou moeten beschikken. Hij hoopte dat mogelijk geïnteresseerden zich daar niet door zouden laten afschrikken.

 

Aan een aantal raadsleden werd gevraagd waarom ze raadslid zijn geworden, wat ze er leuk aan vinden en hoe ze ooit in de politiek terecht zijn gekomen. Het bleek dat veel raadsleden bij toeval in de politiek terecht zijn gekomen en om veel uiteenlopende redenen. De aanwezigen en ook luisteraars van RTV Hollands Midden konden vragen stellen.

 

Daarna was het tijd voor de politieke markt in de hal. Alle in de gemeente actieve politieke partijen hadden een standje ingericht. Hier konden belangstellenden meer te weten komen over de partijen. Raadsleden liepen rond door de gezellig drukke hal van het gemeentehuis om mensen te interesseren voor het raadswerk. Op 3 maart 2010 zijn er namelijk weer gemeenteraadsverkiezingen.

Top