Lijsttrekkers schakelen informateur in

Dit item is verlopen op 11-04-2014.

De lijsttrekkers van alle 6 de gekozen partijen in de gemeenteraad van Nieuwkoop, hebben de heer Bauke de Haan gevraagd om als informateur voor de gemeenteraad aan de slag te gaan.

De heer Bauke de Haan was ook de informateur in Alphen aan den Rijn na de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Hij is onder andere secretaris-generaal bij het ministerie van onderwijs en is fractievoorzitter van het CDA in Alphen aan de Rijn geweest.

De opdracht aan hem is als volgt verwoord:

"Nagaan welke coalitie op een zo werkbaar en stabiel mogelijk draagvlak in de raad kan rekenen. Daarbij is van belang de wenselijkheden, voorwaarden en inhoudelijke aandachtspunten en pijnpunten te kennen. Daarbij staan de volgende vragen centraal:

Hoe duiden de verschillende partijen de uitslag van de verkiezingen? Welke mogelijkheden zien zij om tot een nieuwe coalitie te komen? Wat zijn de inhoudelijke speerpunten voor de verschillende partijen?

Het onderzoek zal zo spoedig mogelijk leiden tot een rapportage aan alle fracties waarin de standpunten van de partijen worden weergegeven en tot een conclusie over de mogelijkheden die er in het nieuwe politieke landschap van Nieuwkoop zijn om te komen tot een nieuwe coalitie. Het rapport is de input voor de volgende fase in de onderhandelingen, de formatie.”

 

Top