Nieuws

 • Maak de slagzin af en win....

  (16-11-2017)

  Tijdens de maand van de duurzaamheid maakt u kans op een leuke prijs! Hoe? Door de onderstaande slagzin af te maken! 

  Ik vind duurzaam leven belangrijk, omdat.....

  Mail uw reactie voor 5 december naar :communicatie@nieuwkoop.nl, o.v.v. winactie Duurzaam

 • Een geslaagde 5e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route

  (16-11-2017)

  Op zaterdag 4 en 11 november bezochten meer dan 5.000 mensen een duurzaam huis tijdens de 5e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren deelden hun kennis en ervaring over hoe zij hun huis duurzaam hebben gemaakt. In heel Nederland spraken bezoekers hun waardering uit voor de waardevolle verhalen en het gastvrije onthaal.

 • Gratis advies voor een duurzame woning

  (16-11-2017)

  Begin november organiseerden we twee bijeenkomsten voor de ‘wijkaanpak energiebesparing en comfortabel wonen’. Dit deden wij samen met het Duurzaam Bouwloket en Stichting Het GroenePlatform (SHGP). Tijdens de bijeenkomsten kregen de inwoners tips en adviezen om hun woning te kunnen verduurzamen. Beide avonden waren druk bezocht.

 • Nieuwkoop Nieuws Duurzaamheidsspecial

  (07-11-2017)

  Tijdens de maand van de duurzaamheid bieden wij u, samen met onze partners, tips informatie en inspirerende verhalen om uw woning te verduurzamen. U kunt zich laten inspireren door andere woningeigenaren tijdens de Duurzame huizenroute of tijdens de informatiebijeenkomsten ‘wijkgerichte aanpak’. Elke tip en elke maatregel is er één – met elkaar krijgen we het voor elkaar! U doet toch ook mee?

 • Steeds meer huizen van het gas af

  (06-11-2017)

  Huiseigenaren in Nederland gingen afgelopen zaterdag 4 november massaal op pad om duurzame huizen te bezoeken. Voor het vijfde jaar op rij openden honderden trotse huiseigenaren hun deuren tijdens de eerste dag van de Nationale Duurzame Huizen Route. Ook a.s. zaterdag 11 november zijn in het hele land weer veel huizen te bezoeken. Voor steeds meer huiseigenaren is de huizenroute een eerste stap in het oriëntatieproces van energiebesparende maatregelen met als einddoel gasloos wonen.

 • Gezuiverd afvalwater mooie energiebron

  (26-10-2017)

  In Nieuwveen ontwikkelt de gemeente samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland  een warmtesysteem waarmee de restwarmte de afvalwaterzuivering (AWZI) gebruikt wordt voor verwarming van zwembad Aarweide en Bedrijventerrein Schoterhoek II.

 • Regio werkt samen aan energieneutrale toekomst

  (25-10-2017)

  Nederland wil in 2050 energieneutraal zijn. Dit betekent dat we vóór het jaar 2050 geen gas, olie of kolen meer gebruiken. In plaats daarvan gebruiken we schone energie uit onder andere wind, zon en warmte uit bodem lucht en water. Deze verandering heet energietransitie en hebben we afgesproken met 195 andere landen in het klimaatakkoord.

 • Energiescan bedrijven: snel besparen is mogelijk

  (25-10-2017)

  Voor een tiental bedrijven binnen de gemeente Nieuwkoop is door de Omgevingsdienst een energiescan uitgevoerd. Uit de scans bleek dat bedrijven snel en relatief eenvoudig maar liefst 10 tot 20% aan energie kunnen besparen.

 • Duurzame huizenroute

  (23-10-2017)

  Energiezuinig wonen: wat is dat en hoe doe je dat? Natuurlijk is dat voor iedereen anders. Laat u inspireren tijdens de Opendeurdagen op 4 en 11 november!

Top